Снајперисти

1994 војна во Сараево. Мујо и Хасо снајперисти.


ДоаЃаат на работа и командирот им вика:


- После 8 часот воведуваме полоциски час. Кој и да видите кинете на место, мажи, жени, деца...

Во 7:30 доаѓаат на смена. 7:45 Хасо си ја чисти пушката, Мујо нанишанува; 7:50 поминува еден човек и Мујо го кине на лице место, а Хасо го прашува:
- А бе, ненормален зошто го уби човекот толку рано, уште не е 8.

- А бе го знам каде живее, нема шанси до 8 саат да стигне дома! - рекол Мујо
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov