Се чистат дивите депонии во градот PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Среда, 11 Април 2018 10:10   

 

Исчистени се девет диви депонии во градот Кавадарци, изнесени се пет илјади кубни метри смет. Јован Ристов, раководител на Работната единица за хигиена и зеленило при Јавното претпријатие “Комуналец”, информира дека во изминатиот период се стави крај на дивите депонии на улицата “Клинска” и кај спојот на улиците “Блажо Алексов” и “Ѓорѓи Соколов”, близу Белка зградите.


Се чистеше и кај тениското игралиште на “Северен булевар”, но и на улицата “Ресавска”-запад. Комуналните работници дејствуваа и на “Западен булевар”, под гробиштата, на улицата “Сутјеска”, како и на улицата “Рајко Жинзифов”, кај детските реквизити на “Голи оток”.


Исчистен е и нелегално оставениот смет во месноста “Коњски дупки”, на улиците “Црноречка” и “Ѓоре Брушански”. Отстранет е и дивиот отпад од кејот на реката Луда Мара во Ваташа, како и од мостот на улицата “Видео Смилевски”.


-Нашите секојдневни активности покрај другото, опфаќаат и редовна грижа за хигиената во општината. Така ќе продолжиме и во иднина. Се со цел еколошка животна средина, нагласува Ристов.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov