Несовесни запалија пластичен контејнер за селектирање на отпад PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Сабота, 12 Мај 2018 09:46   

 

Несовесни граѓани запалија пластичен контејнер, кратко откако контејнерите беа поставени за селектирање на отпадот во Кавадарци. Од Јавното претпријатие “Комуналец” кое ги постави контејнерите во соработка со општината и компанијата “Пакомак”, денеска изразија незадоволство од ваквата постапка и упатија апел ваквите несакани работи да не се повторуваат.


„Неопходно е сите да се вклучат во акцијата за почисто и поубаво Кавадарци, за ваквите непромислени постапки да бидат само минато, нагласи Јован Ристов, раководител на Секторот за хигиена при “Комуналец”.


Заедно со еколошкото друштво “Еко-живот”, повикаа од страна на надлежните да се откријат и казнат виновниците. Истовремено повикаа на поголема еколошка свест кај населението.


Несовесните постапки ги осудија и од Локалната самоуправа, изразувајќи надеж дека ова нема да се случува и во иднина.


Контејнерите за селектирање отпад веќе неколку денови се цел на несовесни граѓани кои насила ги празнат контејнер за пластика, иако тој треба да се празни со специјално возило.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov