КК Урбан Инвест најдобар на Солидарност опен 2018 година PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Понеделник, 14 Мај 2018 09:49   

 

Карате клубот Урбан Инвест од Кавадарци и годинава е најдобар тим на меѓународниот натпревар „Солидарност Опен 2018“, кој викендов се оддржа во спортската сала на ОУ „Наум Наумовски - Борче“ во Скопје.


Во конкуренција на 530 натпреварувачи од 45 клубови од Македонија, Србија и Црна Гора, карате клубот Урбан Инвест освои 11 златни, 11 сребрени и 8 бронзени, со што беше прогласен за најуспешен клуб на натпреварот, а Стефанија Грозданова со 2 златни и 1 сребрен медал за најуспешна натпреварувачка во кати.

 

Златни медали:
1. Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки.
2. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.
3. Петар Аврамова - кати поединечно 2006 година.
4. Филип Гурев - кати поединечно 2005 година.
5. Мартин Костов - кати поединечно 2007 година.
6. Теодор Димески - кати поединечно 2009 година.
7. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година.
8. Марко Митриќески - кати поединечно 2011 година.
9. Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година.
10. Ката тим 2006/2007 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.
11. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова.

Сребрени медали:
1. Александар Стојков- кати поединечно 2006 година.
2. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година.
3. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки.
4. Петар Аврамов - кати поединечно кадети.
5. Снежана Габева - кати поединечно 2004 година.
6. Никита Николоски - кати поединечно 2004 година.
7. Филип Попов - кати поединечно 2006 година.
8. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година.
9. Лука Кочоски - кати поединечно 2010 година.
10. Илин Димоски - кати поединечно 2011 година.
11. Лоран Кочоски - кати поединечно 2011 година
12. Ката тим 2009/2010 година во состав: Теона Синадиноска, Јана Смилеска и Теодор Димески.

Бронзени медали:
1. Мери Манчева - кати поединечно 2005 година.
2. Никита Николоски - кати поединечно кадети.
3. Зоран Булуков- кати поединечно 2011 година.
4. Јордан Јовановски - кати поединечно 2011 година.
5. Александар Кичев - кати поединечно 2010 година.
6. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година.
7. Димитар Качороски - кати поединечно 2009 година.
8. Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година.
9. Ката тим 2009/2010 година во состав: Теодор Димески, Христијан Игески и Димитар Качороски.

 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov