Поставен првиот 3Д пешачки премин во Кавадарци PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Среда, 06 Јуни 2018 10:32   

 

По иницијатива на кабинетот на градоначалинкот Митко Јанчев, пред основното училиште „Страшо Пинџур“ во Кавадарци е поставен првиот 3Д пешачки премин.


3Д пешачките премини веќе подолг период се користат во западните земји како креативен начин за „смирување“ на сообраќајот во области на зголемена детска активност.


Овој пешачки премин е само пилот проект, и согласно искуствата, истиот концепт ќе биде применет и на други локации во градот.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov